vídeo de la setmana

dimarts, 19 de novembre del 2013

Scoop.it i twitter

A classe de GTIC hem treball amb dos eines, són utilitzades diàriament arreu del món. Aquestes eines són el Scoop.it i el twitter.

Scoop.it és un sistema que ens permet compartir el contingut que trobem o ens sembli útil a la xarxa. El terme que s'empra per definir aquesta activitat és el de “curació de continguts”. Prové de l'anglès, “content curation”, i si ho apliquem al món d'Internet i els mitjans socials consisteix en el procés de filtrar, agrupar i compartir tota la informació sobre un tema.

Informació extreta del blog El camí cap a l'educació-María torralbo

Al entrar a scoop.it primer vaig haver d'enregistrar-me, un cop dins buscar un tema que t'agradi, en el meu cas la psicomotricitat a educació infantil, i et surten tots els articles o notícies sobre el tema escollit, un cop fet això els que més t'agraden els pots contestar.

El twitterTwitter és un servei de microblogging que permet els seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters per mitjà del mateix web de Twitter, SMS, missatgeria instantània. Aquestes actualitzacions es mostren a la pàgina de perfil de l'usuari, i són també enviades de forma immediata a altres usuaris que han triat l'opció de rebre-les. L'usuari original pot restringir el seguiment d'aquests missatges només per part dels membres del seu cercle d'amics, o permetre el seu accés a tots els usuaris, que és l'opció per defecte.

Informació extreta de Viquipèdia

Per posar el scoop.it i el twitter al meu blog vaig haver de buscar un gadget d'imatge i omplir tots els paràmetres com es mostra a continuació:

                                                                      

dijous, 14 de novembre del 2013

Netvibes i marcadors de Google Chrome

Netvibes, un servei web que actua com un escriptori virtual personalitzat i que permet la ràpida configuració d’una pàgina d’inici que contingui Feeds Favorits, notes de text, informació meteorològica, de borsa...

 Per crear un compte s’ha d’entrar a la pàgina web Netvibes i enregistrar-te. Un cop registrat, has d’organitzat el teu escriptori amb les widgets que amb més freqüència visites, podent així accedir-hi d'una forma molt més fàcil i ràpida. Per afegir les widgets que no sortien suggerides al menú Netvibes, has d’entrar a la pàgina web que t'interessa seleccionar i copiar la seva font RSS. Un cop fet, enganxar-la al menú Netvibes i afegir-la al teu escriptori personalitzat.

 Per saber com s'havia de fer el Netvibes he hagut de veure un tutorial de youtube:





 Una altra manera de tenir una bona organització del teu escriptori és crear marcadors al Google Chrome i organitzar-los per carpetes.
Per saber com funcionaven i com es creaven els marcadors de Google Chrome vaig veure aquest tutorial de Youtube:


dissabte, 9 de novembre del 2013

Música i plàstica

El dimarts a plàstica vam continuar treballant amb el color, aquest cop però amb ceres i llapis de fusta. Havíem de barrejar colors fins trobar els de la nostra flor i desprès pintar-la. Amb les ceres ha estat una activitat dinàmica i bonica, en canvi amb els llapis al ser més difícil barrejar els colors no ha agradat a quasi bé ningú.

A música hem fet balls, un company de classe a portat una llista de cançons infantils, adolescents i de relaxació. Hem ballat de tot! fins i tot una sardana que ens ha ensenyat el mestre. Ha estat una activitat molt dinàmica i en la que tots em gaudit perquè quasi ningú ha parat de ballar des de "el bugui bugui" fins "el flow de leader".

Aquí us deixo una imatge del Salva, la Maria i jo!


Wikispaces

El darrer dia a GTIC vam treballar sobre les wikispaces, com crear un compte, crear una wiki en grup i finalment compartir-la amb els companys del teu grup. Abans de res s'ha de explicar que és una wikiSpaces.

WikiSpaces és un lloc per hostatjar gratuïtament wikis. Els usuaris poden crear les seves pròpies wikis fàcilment. Els wikis gratuïts estan finançats a través de la inserció de discrets anuncis de text. (Extret de viquipèdia (http://ca.wikipedia.org/wiki/Wikispaces).

Desprès d'haver-ho explicat, parlare sobre el tema escollit per la nostra wiki. El tema escollit va ser el nadal, dintre d'aquest vam posar petits subtemes com manualitats a fer, el menjar de nadal, les cançons que es canten, els poemes que es reciten, etc. Va estar fàcil poder aconseguir el nostre repte, crear una wiki conjuntament.

Aquí us deixo la nostre wiki.



















A continuació us adjunto un vídeo que explica molt be com crear-ne una pas a pas.

dilluns, 4 de novembre del 2013

Treballem color!

Les dos darreres classes d'educació visual i plàstica vam treballar amb el color. Específicament amb pintures primàries: magenta, blau cian i groc, afengin't-li el blanc i negre.

Totes dues activitats van ser molt divertides ja que vam experimentar un nou succes com és treure molts matissos de 5 colors. La primera escollint un color i treure tot barrejant els colors els diferents matissos d'aquest. La segona va ser a partir d'una flor portada a classe trobar els colors d'aquesta.

Materials:




El resultat de la barreja de colors i obtenció dels matisos roses i liles:




















                                                                                           
A continuació us deixo un vídeo:



La idea de posar aquest video aquí ha estat extreta del blog del Salvador Rojo Ballesteros