vídeo de la setmana

dimecres, 11 de desembre del 2013

Conceptualització de la naturalesa de l'aprenentatge amb l'ordinador

Aquest dilluns a classe de Gtic vam treballar les 4 metàfores, aquestes són una manera de conceptualitzar l'aprenentatge amb l'ordinador, a travès d'aquestes s'explica com la tecnologia ens pot ensenyar.
Abans de tot parlare sobre CHARLES CROOK, professor d'Educació de la Universitat de Nottingham, va redactar un llibre titulat "Ordinadors i aprenentatge col·laboratiu". Ara ús adjuntaré el llibre i tot seguit fare uns 5 cèntims del que són les 4 metàfores.


Les 4 metàfores serien:

  • La metàfora tutorial-l'ordinador com a tutor: es fa referència al programari que reprodueix el model tradicional d'ensenyament-aprenentatge. L'ordinador tutoritza el procés d'aprenentatge realitzat per l'estudiant. Un exemple sería les activitats JClic.
  • La metàfora de la construcció-l'ordinador com a alumne: Aquesta és una visió de l'ús educatiu de l'ordinador centrat en l'alumne. Ell és qui controla la màquina i no a l'inrevés. Un exemple sería el Scratch.
  • La metàfora del laboratori-l'ordinador com a simulador: són una evolució dels sistemes tutorials. Permeten un aprenentatge per descoberta semblant al que es produeix en els micromons de Papert però d'una forma molt més acotada ja que són sistemes tancats en els que l'usuari pot manipular diversos paràmetres però no afegir-ne de nous. El grau de llibertat de l'usuari és més limitat que en el cas del Logo. Un exemple sería la Doctora Xinxeta
  • La metàfora de la caixa d'eines-l'ordinador com a eina: l'ús de l'ordinador com una eina de treball és habitual en la nostra vida diària. A l'escola també es dóna (o s'hauria de donar) aquest fet. A més, les situacions d'aprenentatge, les activitats que es proposen als infants, haurien de ser autèntiques, haurien d'estar relacionades amb la seva experiència i les seves preocupacions.Els infants haurien de treballar des de ben petits amb eines que els hi permetin gestionar i organitzar la informació i emprar eines de suport a la comunicació. Un exemple sería Crayon physics.
Vam poder probar tots els jocs i veure com els ordinadors són més que una eina. El joc que em va agradar més va ser aquest últim ja que és molt visual i has de pensar per fer passar la poma per agafar l'estrella que pot estar en un extrem totalment contrari.


Desprès vam fer una mica d'interecció amb la pissarra digital de la classe. 

Eines per extreure ides clau

El 25/11/2013 vam treballar les eines següents: glogster, padlet, power point, prezi, wordlet, mindmeister. Aquestes s'utilitzen per extreure d'un text les idees o paraules més importants.
Desprès el mestre ens va proposar fer un exercici amb el cmap tools sobre un text que tenia de títol "El dinar de nadal".
Aquesta eina es bastant fàcil de fer servir i no m'he trobat cap dificultat a l'hora de realitzar el mapa conceptual. A continuació us deixo el resultat:




Wordle





Aquí us deixo algunes imatges sobre el dinar de nadal:













Analitzem una cançó!

Ahir a classe de música vam haver d'analitzar una cancó del llibre "Esquitx", a mi em va tocar una que es titula "La rotllana" i l'anàlisi va quedar així:


Desprès com havíem de cantar-la a classe, pe avariguar el ritme i l'entonació vaig posar les notes al notefligth i va quedar de la següent manera:




dilluns, 9 de desembre del 2013

Concert: Com sona? i xerrada sobre les pissares digitals a l'aula

El 15/11/2013 vam anar a la nostra facultat ja que teníem dues activitats a fer.
La primera escoltar el concert com sona que ens van proporcionar didàctiques a fer amb els més petits, cançons, espectacles...
La segona activitat va ser la xerrada de com incluïr les pissares digitals i els ipads a les aules d'eduació infantil.

Pràctiques a l'escola Baldiri Reixac

Els dies 13 i 14 de novembre vaig anar a fer pràctiques a l'escola Bladiri Reixac amb la meva padrina, aquesta és una alumna de la meva facultat que està cursant 3er d'educació infantil i que arribats a aquest curs acullen a alumnes que com jo estan a 1er i durant dos dies estem a la seva escola de pràctiques.
Durant aquests dos dies vaig poder gaudir de la classe de p-4, De tot ho que feien durant les hores lectives i em vaig poder emportar una oetita experiència sobre aquest treball tan fascinant com és ser educador.


Visita al Mnac

El 12/11/2013 vam fer una activitat de l'àrea de eduació visual i plàstica al Mnac, allà una noia ens va fer una visita guiada explican't-nos algunes exposicions i on nosaltres ens havíem de posar en la pell dels més petits per poder entendre ho que ells sentien en veure aquelles exposicions.
 En cadascuna d'aquestes hi havia una activitat dinàmica perque no fos tan monotom. Va ser una activitat bonica ja que vam poder gaudir d'un museu tan espectacular com és el Mnac.

Conferència d'en Jaume Cela i travesera d'orientació

Desprès d'un més sense escriure res i tenir el blog abandonat, retorno aquí per explicar tot ho que he fet durant aquest últim mes.
El 11/11/2013 em vaig llevar d'hora per assistir a la conferència d'en Jaume cela, escriptor i professor, la xarrada era a la facultat blanquerna a les 8:30, ell venia a parlar sobre els 4 reptes de l'educació en l'escola d'avui. 
Un cop va finalitzar ens vam dirigir cap al baixador de vallvidrera per començar la segona activitat: fer una travesera per la muntanya amb l'objectiu d'arribar a San Cugat. Aquesta a començat a les 11:00 i ha acabat a les 15:30 agafant els ferrocarrils catalans i tornant a casa!!!


dijous, 5 de desembre del 2013

Recitació d'un poema

Ahir a COED vaig haver de recitar un poema, aquest podia ser escollit per tu mateix i jo vaig triar el poema que es titula: "La ginesta" de Joan Maragall. El vaig escollir perquè va ser el primer que em van ensenyar quan era petita i em sembla impresionant que després d'anys encara m'enrecordi d'alguna estrofa.
Diu així:

La ginesta altra vegada, 
la ginesta amb tanta olor, 
és la meva enamorada 
que ve al temps de la calor. 

Per a fer-li una abraçada 
he pujat dalt del serrat: 
de la primera besada 
m'ha deixat tot perfumat. 

Feia un vent que enarborava, 
feia un sol molt resplendent: 
la ginesta es regirava 
furiosa al sol rient. 

Jo la prenc per la cintura: 
la tisora va en renou 
desflorant tanta hermosura 
fins que el cor me n'ha dit prou. 

Amb un vímet que creixia 
innocent a vora seu 
he lligat la dolça aimia 
ben estreta en un pom breu. 

Quan l'he tinguda lligada 
m'he girat de cara al mar... 
M'he girat al mar de cara, 
que brillava com cristall; 
he aixecat el pom enlaire 
i he arrencat a córrer avall.

dimecres, 4 de desembre del 2013

Scribd.

Scribd és un lloc web per compartir documents que permeteix als usuaris publicar documents de diversos formats i incrustar-los en una pàgina web utilitzan el seu format iPaper. Scribd fou fundada per Trip Adler al 2006.
Informació extreta de Wikipedia.

Aquesta eina le fet servir a l'entrada anterior per publicar un document de word. A més és molt fàcil de fer servir. Per utilitzar-la vaig entrar a Scribd em vaig enregistrar i un cop fet, vaig pujar l'arxiu i més tard vaig enganxar el codi embed a l'entrada del blog.




dimarts, 3 de desembre del 2013

Wikipedia, cites i editor d'imatges

El 2/12/2013 a classe de GTIC vam treballar diverses coses, com per exemple retornar a la viquièpdia una mica del que hem agafat. Aquesta tasca consistia en anar a wikipedia, triar un tema i escrire-hi una mica d'informació complementària.

 A continuació us adjunto el tros que el meu grup vam afegir al tema "Dent":

Per fer-ho vam entrar a viquipèdia i vam triar un tema, un cop ens va sortir la pàgina on parlava sobre la dent, adalt a la dreta hi ha una sèrie de pestanyes. Una d'elles posava modifica, vam prèmer i tot seguit vam afegir la nova informació:






















Desprès hi havía una paraula que podia resultar una mica difícil i vam decidir enllaçar-la fent que quan piquessim amb el ratolí marxes cap a una altre pàgina on estaba explicada la paraula en concret:






















Per últim vam posar la referència de la pàgina web d'on havím extret la informació, per fer-ho vam anar a la barra d'adalt i on posa "més" es va desplegar un llistat i una paraula era referències al clicar només vam haver de posar l'enllaç de la pàgina web i ja estava tot fet!





















 La segona tasca que vam realitzar va ser aprendre a fer cites i referències amb el word. vam fer un seguit de cites diferents des de llibres fins a entrevistes. El resultat va ser el següent:






Per últim vam treballar l'editor d'imatges pickmonkey, on el últims minuts vam agafar una foto qualsevol i la vam anar editant. Va ser una gran experiència.
Aquí us deixo l'enllaç d'aquest editor:
http://www.picmonkey.com/