vídeo de la setmana

dimarts, 29 d’octubre del 2013

Google Sites

Ahir a classe de GTIC, ens van ensenyar com dur a terme un Google Sites.

Google Sites és una aplicació en línia que permet crear un lloc web o una intranet i permet compartir informació amb facilitat per veure-la i editar-la per un grup reduït de col·laboradors o amb tota la seva organització, o amb tothom. També hi pots incloure gadgets. (Text extret de viquipèdia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Google_Sites)

Desprès de saber que era, vam haver de començar a fer un en grups de 4, tot començant per escollir un tema. El meu grup per exemple vam escollir "L'Educació artística", un lloc on publicarem tot tipus de manualitats per nens de 0-12 anys.
A continuació us adjunto l'enllaç per si el voleu visitar:

I aqui un vídeo explicant com crear un Google Sites:


Prezi Vs Power point

L'últim dia a classe el mestre ens va ensenyar una nova eina que permet compartir amb els demès el treball fet, el Prezi.
En comptes d'haver-hi diapositives com en el Power point, hi ha un espai en blanc que és pot anar omplint o be amb imatges o amb quadres de text. Així com el Power point té sons i efectes el Prezi no en té.
En el Prezi és important centrar-se en una imatge i en la metàfora que pot suposar.

Després d'haver-nos ensenyat això la feina va ser fer un Prezi sobre els animals i que estigues en forma de metàfora, a continuació us deixo el meu:




Usos educatius del blog

El dia 21/10/2013 a classe de GTIC vam fer una posada en comú del llibre "Usos educatius dels blogs", a partir del qual vam extreure les possibles preguntes que sortiran al examen.
Les principals idees que vaig treure van ser:

  • Definició de Blogroll: Són bàsicament les eines que s'utilitzen al Blog.
  • Concepte de Web 2.0
  • Les avantatges que suposa tenir el Blog on-line

A continuació us deixo la portada del llibre per si us interessa



La segona part de la classe va consistir en entrar en blogs que havien guanyat premis o que eren de l'àrea d'educació infantil per desprès analitzar el que més ens havia agradat. Al final però vam haver de resoldre si un nen de 3 anys pot fer un blog, la resposta va ser sorprenen ja que va ser que si. A continuació l'enllaç que ho demostra:


dimecres, 23 d’octubre del 2013

Power point

El dia 14/10/2013 a classe de GTIC vam veure les diferents presentacions de power point que poden haver.
Aquestes poden ser d’ús tradicional i creatiu. Per exemple per començar la classe estaria bé posar un power point per captar la atenció, al llibre vídeo y educación del Joan Ferrés hi ha un fragment que ho explica molt bé. 

"la funció motivadora del vídeo a l’escola, fent referència a les capacitats que té el llenguatge audiovisual com a transmissor d'emocions i com aquestes poden motivar grups de persones vers unes actituds concretes. Un joc suggerent d’imatges i músiques triades amb una finalitat concreta i muntades amb PowerPoint a manera de seqüència té les mateixes capacitats comunicatives que un fragment de vídeo. En aquest punt seria el professor el qui construiria aquesta seqüència a fi d’iniciar una classe per treballar, per exemple: l’anorèxia i la bulímia en una sessió de tutoria. 


També podria el Professor encarregar a alumnes de secundària cercar les imatges, el sons i crear el Power Point als propis alumnes. En el primer cas l’aprenentatge es donaria en el moment del debat a classe i en segon cas l’aprenentatge també es produiria en el moment de la creació."


Un segon parràgraf fent referència a l'interecció amb els nens i com treballar el vocabulari utilitzant colors seria el següent:


"La interacció amb el grup classe ens dóna peu a un grup de propostes interessants, 

com ara la de crear una sèrie de diapositives amb preguntes i enllaços a diapositives amb les respostes correctes fer una sessió de repàs d’un tema o de coneixements previs diferent i molt motivadora, talment com si es tractés d’un joc realitzat pel conjunt de la classe. En aquests cas les possibilitats d’interactivitat del propi programa acompanyen a la interacció amb el grup classe. "

A classe per exemple vam utilitzar un power point que servia per passar d'una impressora aburrida a una de més divertida i imaginària, era un power point transmisiu i també va servir per reforçar el que diu o expliques a classe.


Un altre tipus de power point també estaria dins de l'interacció ja que dins del power point podem posar els "gazapos" i proposar als alumnes que el trobin, aquesta és una manera de que els alumnes aprenguin d'una forma diferent. Per acabar l'activitat podem obrir una nova diapositiva amb els continguts correctes o un efecte sonor. Per exemple un esquema amb algun terme equivocat.

dilluns, 21 d’octubre del 2013

Els RSS

Avui a classe de GTIC hem treballat els RSS és una família de formats de canals web XML utilitzat per a publicar continguts actualitzats sovint com ara llocs de notícies, weblogs o podcasts, i per mitjà del qual es pot compartir la informació i usar-la en altres llocs web o programes. És en essència una sindicació de continguts.
Extret de Viqupèdia

En definitiu és una bona eina per visitar d'una manera ràpida pàgines que ens siguin d'interès. Així que un cop he sabut que eren i la seva utilitat he decidit posar un al meu blog per tot aquell que el vulgui visitar de forma immediata i sense cap dificultat.

Per fer-ho primer he anat a "Disseny", tot seguit he picat sobre "Afegir gadget" i per últim he seleccionat el que posa "Feed". Quan s'ha obert la finestra he posat l'URL del meu blog i li he donat a desar organització.




diumenge, 20 d’octubre del 2013

Les llicències Creative Commons, el programari lliure i el programari privatiu

Avui a classe de GTIC hem treballat les llicències Creative Commons, engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic.
L'objectiu de Creative Commons és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades, ajudant així a reduir les barreres legals de la creativitat mitjançant la nova legislació i les noves tecnologies. Creative Commons proporciona llicències als creadors/autors per tal que estableixin els termes amb els quals volen compartir les seves obres en el medi digital.

Un cop explicades em decidit posar-ne una al nostre blog. Per fer-ho abans de tot he hagut de crear una lliciència entrant a la pàgina oficial. Un cop creada per inserir-la al blog he seguit els següents passos:

  • Disseny
  • Afegir un Gadget
  • Gadget HTML/JavaScript

En aquest gadget he hagut d'inserir el codi de la meva llicència i per acabar donar-li a desar.

Per altra banda però trobem pàgines que encara que tenen llicències Creative Commons es pot extreure informació d'elles, descarregar imatges  com el portal Flickr o fins i tot  difondre, descarregar o modificar música com per exemple a la pàgina web Jamendo.





A la mateixa classe tambè vam parlar sobre el programari lliure que és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets.
En canvi el programari privatiu és el progarmari amb restriccions d’us, modificació i no es pot copiar ni redistribuir versins modificades o no modificades. El codi font no esta disponible al usuari.
Informació extreta de Viquipèdia

Aquí us deixo penjat un vídeo que tracte sobre aquest tema i que ha estat extret de http://www.edu3.cat :


dimecres, 16 d’octubre del 2013

'Vídeo y educación'

El passat dia 7/10/2013 a classe de GTIC vam resumir els capítols del llibre 'Video y educación' l'autor del qual és Joan Ferrés. Vam resumir tres capítols: Un nuevo hombre, un modo de conocer i un nuevo lenguaje dels quals vam extreure informació molt interessant.

El nou home és aquell que pensa amb l'hemisferi esquerre justament amb el contrari amb el que es pensava fins el moment. Aquest hemisferia és l'encarregat de controlar la part dreta del cos i és l'hemisferi intel·lectual. En canvi el dret controla la part esquerrra del cos i serveix per controlar emocions.

Avui dia ens deixem guiar més per les emocions del nostre cos que no per ho que ens diu la ment i per tant utilitzem més l'hemisferi dret que no l'esquerre.

En un nuevo modo de conocer vam extreure que és qualsevol extensió de la tecnologia.

Per conèixer, alhora de llegir un text hem de reconèixer caràcters i paraules així com també fer anàlisi gramatical i lógic, es desenvolupa el temps i fem una operació analítica, racional, precisa. En canvi per mirar una fot fem una operació global, sintètica, primària.

El llenguatje audiovisual és aquell que comunica idees a través de les emocions i aquest abasta les videolliçons i els videos motivadors.

Les videolliçons són vídeos que són més eficaços a l'hora de treballar individualment ja que si el poses en grup pot provocar l'avorriment de tota la classe i que els alumnes no prenguin atenció al vídeo.

Els vídeos motivadors en canvi són aquells que és visiona de forma col·lectiva ja que a part de transmetre informació necessària per aprendre ho fa d'una manera encisadora a través de les imatges, la música...

Per acabar aqui deixo penjat el llibre 'vídeo y educación'.

diumenge, 6 d’octubre del 2013

Creació d'un video

L'ultim dia a classe de GTIC ens van ensenyar com crear un video, pujar-ho al youtube i tot seguit editar-lo.
Vam decidir representar la caputxeta vermella per la creació del nostre video, el vam pujar i editar tot posan't-li cortinetes, retallan't algunes escenes que no eren bones, posan't títol i finalment una musica adequada per a cada escena. A continuació posaré el video tal i com a quedat. Desprès d'haver publicat el video al yotube (http://www.youtube.com/watch?v=u3sjbT-Vp_A) vaig anar on posa comparteix i tot seguit on posa insereix, desprès vaig copiar el codi embed per finalment inserir el video al meu blog.

dimarts, 1 d’octubre del 2013

Primera partitura de música

Avui a classe de música he creat la primera partitura, s'ha de dir que jo de música no en tenía molta idea i que amb el programa noteflight m'ha semblat molt fàcil crear partitures. A continucació us deixo la partitura de la canço Frere Jaques la qual conté una varietat de instruments, des de flauta fins bateria.