vídeo de la setmana

dimecres, 16 d’octubre del 2013

'Vídeo y educación'

El passat dia 7/10/2013 a classe de GTIC vam resumir els capítols del llibre 'Video y educación' l'autor del qual és Joan Ferrés. Vam resumir tres capítols: Un nuevo hombre, un modo de conocer i un nuevo lenguaje dels quals vam extreure informació molt interessant.

El nou home és aquell que pensa amb l'hemisferi esquerre justament amb el contrari amb el que es pensava fins el moment. Aquest hemisferia és l'encarregat de controlar la part dreta del cos i és l'hemisferi intel·lectual. En canvi el dret controla la part esquerrra del cos i serveix per controlar emocions.

Avui dia ens deixem guiar més per les emocions del nostre cos que no per ho que ens diu la ment i per tant utilitzem més l'hemisferi dret que no l'esquerre.

En un nuevo modo de conocer vam extreure que és qualsevol extensió de la tecnologia.

Per conèixer, alhora de llegir un text hem de reconèixer caràcters i paraules així com també fer anàlisi gramatical i lógic, es desenvolupa el temps i fem una operació analítica, racional, precisa. En canvi per mirar una fot fem una operació global, sintètica, primària.

El llenguatje audiovisual és aquell que comunica idees a través de les emocions i aquest abasta les videolliçons i els videos motivadors.

Les videolliçons són vídeos que són més eficaços a l'hora de treballar individualment ja que si el poses en grup pot provocar l'avorriment de tota la classe i que els alumnes no prenguin atenció al vídeo.

Els vídeos motivadors en canvi són aquells que és visiona de forma col·lectiva ja que a part de transmetre informació necessària per aprendre ho fa d'una manera encisadora a través de les imatges, la música...

Per acabar aqui deixo penjat el llibre 'vídeo y educación'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada