vídeo de la setmana

diumenge, 20 d’octubre del 2013

Les llicències Creative Commons, el programari lliure i el programari privatiu

Avui a classe de GTIC hem treballat les llicències Creative Commons, engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic.
L'objectiu de Creative Commons és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades, ajudant així a reduir les barreres legals de la creativitat mitjançant la nova legislació i les noves tecnologies. Creative Commons proporciona llicències als creadors/autors per tal que estableixin els termes amb els quals volen compartir les seves obres en el medi digital.

Un cop explicades em decidit posar-ne una al nostre blog. Per fer-ho abans de tot he hagut de crear una lliciència entrant a la pàgina oficial. Un cop creada per inserir-la al blog he seguit els següents passos:

  • Disseny
  • Afegir un Gadget
  • Gadget HTML/JavaScript

En aquest gadget he hagut d'inserir el codi de la meva llicència i per acabar donar-li a desar.

Per altra banda però trobem pàgines que encara que tenen llicències Creative Commons es pot extreure informació d'elles, descarregar imatges  com el portal Flickr o fins i tot  difondre, descarregar o modificar música com per exemple a la pàgina web Jamendo.





A la mateixa classe tambè vam parlar sobre el programari lliure que és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets.
En canvi el programari privatiu és el progarmari amb restriccions d’us, modificació i no es pot copiar ni redistribuir versins modificades o no modificades. El codi font no esta disponible al usuari.
Informació extreta de Viquipèdia

Aquí us deixo penjat un vídeo que tracte sobre aquest tema i que ha estat extret de http://www.edu3.cat :


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada