vídeo de la setmana

dijous, 9 de gener del 2014

La taxonomia de Bloom

La Taxonomia de Bloom és un llistat de les habilitats i processos del pensament que poden aparèixer en les tasques escolars. Rep el seu nom del seu creador, Benjamin Bloom. La taxonomia estructura les habilitats jeràraquicament, de manera que no es pot pretendre assolir les d'ordre superior sense tenir dominades les d'ordre inferior. (http://ca.wikipedia.org/wiki/Taxonomia_de_Bloomç)

Benjamin Bloom  fou un psicòleg educatiu americà que va fer contribucions molt importants a l'àrea de l'educació. Algunes d'aquestes contribucions principals van ser en la classificació a la Taxonomia de Bloom d'objectius en el domini cognoscitiu, en la teoria de l'aprenentatge del mestratge i en el seu model del desenvolupament del talent. (http://ca.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Bloom)

A continuació us adjuntaré una taula on es veu clarament les diferències de les habilitats cognitives de Bloom, des de que van ser formulades fins ara.



Per acabar us adjunto una taula on apart de classificar les activitats fetes a classe segons la taxonomia de Bloom del 2008.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada