vídeo de la setmana

dimecres, 11 de desembre del 2013

Conceptualització de la naturalesa de l'aprenentatge amb l'ordinador

Aquest dilluns a classe de Gtic vam treballar les 4 metàfores, aquestes són una manera de conceptualitzar l'aprenentatge amb l'ordinador, a travès d'aquestes s'explica com la tecnologia ens pot ensenyar.
Abans de tot parlare sobre CHARLES CROOK, professor d'Educació de la Universitat de Nottingham, va redactar un llibre titulat "Ordinadors i aprenentatge col·laboratiu". Ara ús adjuntaré el llibre i tot seguit fare uns 5 cèntims del que són les 4 metàfores.


Les 4 metàfores serien:

  • La metàfora tutorial-l'ordinador com a tutor: es fa referència al programari que reprodueix el model tradicional d'ensenyament-aprenentatge. L'ordinador tutoritza el procés d'aprenentatge realitzat per l'estudiant. Un exemple sería les activitats JClic.
  • La metàfora de la construcció-l'ordinador com a alumne: Aquesta és una visió de l'ús educatiu de l'ordinador centrat en l'alumne. Ell és qui controla la màquina i no a l'inrevés. Un exemple sería el Scratch.
  • La metàfora del laboratori-l'ordinador com a simulador: són una evolució dels sistemes tutorials. Permeten un aprenentatge per descoberta semblant al que es produeix en els micromons de Papert però d'una forma molt més acotada ja que són sistemes tancats en els que l'usuari pot manipular diversos paràmetres però no afegir-ne de nous. El grau de llibertat de l'usuari és més limitat que en el cas del Logo. Un exemple sería la Doctora Xinxeta
  • La metàfora de la caixa d'eines-l'ordinador com a eina: l'ús de l'ordinador com una eina de treball és habitual en la nostra vida diària. A l'escola també es dóna (o s'hauria de donar) aquest fet. A més, les situacions d'aprenentatge, les activitats que es proposen als infants, haurien de ser autèntiques, haurien d'estar relacionades amb la seva experiència i les seves preocupacions.Els infants haurien de treballar des de ben petits amb eines que els hi permetin gestionar i organitzar la informació i emprar eines de suport a la comunicació. Un exemple sería Crayon physics.
Vam poder probar tots els jocs i veure com els ordinadors són més que una eina. El joc que em va agradar més va ser aquest últim ja que és molt visual i has de pensar per fer passar la poma per agafar l'estrella que pot estar en un extrem totalment contrari.


Desprès vam fer una mica d'interecció amb la pissarra digital de la classe. 

Eines per extreure ides clau

El 25/11/2013 vam treballar les eines següents: glogster, padlet, power point, prezi, wordlet, mindmeister. Aquestes s'utilitzen per extreure d'un text les idees o paraules més importants.
Desprès el mestre ens va proposar fer un exercici amb el cmap tools sobre un text que tenia de títol "El dinar de nadal".
Aquesta eina es bastant fàcil de fer servir i no m'he trobat cap dificultat a l'hora de realitzar el mapa conceptual. A continuació us deixo el resultat:




Wordle





Aquí us deixo algunes imatges sobre el dinar de nadal:













Analitzem una cançó!

Ahir a classe de música vam haver d'analitzar una cancó del llibre "Esquitx", a mi em va tocar una que es titula "La rotllana" i l'anàlisi va quedar així:


Desprès com havíem de cantar-la a classe, pe avariguar el ritme i l'entonació vaig posar les notes al notefligth i va quedar de la següent manera:




dilluns, 9 de desembre del 2013

Concert: Com sona? i xerrada sobre les pissares digitals a l'aula

El 15/11/2013 vam anar a la nostra facultat ja que teníem dues activitats a fer.
La primera escoltar el concert com sona que ens van proporcionar didàctiques a fer amb els més petits, cançons, espectacles...
La segona activitat va ser la xerrada de com incluïr les pissares digitals i els ipads a les aules d'eduació infantil.

Pràctiques a l'escola Baldiri Reixac

Els dies 13 i 14 de novembre vaig anar a fer pràctiques a l'escola Bladiri Reixac amb la meva padrina, aquesta és una alumna de la meva facultat que està cursant 3er d'educació infantil i que arribats a aquest curs acullen a alumnes que com jo estan a 1er i durant dos dies estem a la seva escola de pràctiques.
Durant aquests dos dies vaig poder gaudir de la classe de p-4, De tot ho que feien durant les hores lectives i em vaig poder emportar una oetita experiència sobre aquest treball tan fascinant com és ser educador.


Visita al Mnac

El 12/11/2013 vam fer una activitat de l'àrea de eduació visual i plàstica al Mnac, allà una noia ens va fer una visita guiada explican't-nos algunes exposicions i on nosaltres ens havíem de posar en la pell dels més petits per poder entendre ho que ells sentien en veure aquelles exposicions.
 En cadascuna d'aquestes hi havia una activitat dinàmica perque no fos tan monotom. Va ser una activitat bonica ja que vam poder gaudir d'un museu tan espectacular com és el Mnac.

Conferència d'en Jaume Cela i travesera d'orientació

Desprès d'un més sense escriure res i tenir el blog abandonat, retorno aquí per explicar tot ho que he fet durant aquest últim mes.
El 11/11/2013 em vaig llevar d'hora per assistir a la conferència d'en Jaume cela, escriptor i professor, la xarrada era a la facultat blanquerna a les 8:30, ell venia a parlar sobre els 4 reptes de l'educació en l'escola d'avui. 
Un cop va finalitzar ens vam dirigir cap al baixador de vallvidrera per començar la segona activitat: fer una travesera per la muntanya amb l'objectiu d'arribar a San Cugat. Aquesta a començat a les 11:00 i ha acabat a les 15:30 agafant els ferrocarrils catalans i tornant a casa!!!


dijous, 5 de desembre del 2013

Recitació d'un poema

Ahir a COED vaig haver de recitar un poema, aquest podia ser escollit per tu mateix i jo vaig triar el poema que es titula: "La ginesta" de Joan Maragall. El vaig escollir perquè va ser el primer que em van ensenyar quan era petita i em sembla impresionant que després d'anys encara m'enrecordi d'alguna estrofa.
Diu així:

La ginesta altra vegada, 
la ginesta amb tanta olor, 
és la meva enamorada 
que ve al temps de la calor. 

Per a fer-li una abraçada 
he pujat dalt del serrat: 
de la primera besada 
m'ha deixat tot perfumat. 

Feia un vent que enarborava, 
feia un sol molt resplendent: 
la ginesta es regirava 
furiosa al sol rient. 

Jo la prenc per la cintura: 
la tisora va en renou 
desflorant tanta hermosura 
fins que el cor me n'ha dit prou. 

Amb un vímet que creixia 
innocent a vora seu 
he lligat la dolça aimia 
ben estreta en un pom breu. 

Quan l'he tinguda lligada 
m'he girat de cara al mar... 
M'he girat al mar de cara, 
que brillava com cristall; 
he aixecat el pom enlaire 
i he arrencat a córrer avall.

dimecres, 4 de desembre del 2013

Scribd.

Scribd és un lloc web per compartir documents que permeteix als usuaris publicar documents de diversos formats i incrustar-los en una pàgina web utilitzan el seu format iPaper. Scribd fou fundada per Trip Adler al 2006.
Informació extreta de Wikipedia.

Aquesta eina le fet servir a l'entrada anterior per publicar un document de word. A més és molt fàcil de fer servir. Per utilitzar-la vaig entrar a Scribd em vaig enregistrar i un cop fet, vaig pujar l'arxiu i més tard vaig enganxar el codi embed a l'entrada del blog.




dimarts, 3 de desembre del 2013

Wikipedia, cites i editor d'imatges

El 2/12/2013 a classe de GTIC vam treballar diverses coses, com per exemple retornar a la viquièpdia una mica del que hem agafat. Aquesta tasca consistia en anar a wikipedia, triar un tema i escrire-hi una mica d'informació complementària.

 A continuació us adjunto el tros que el meu grup vam afegir al tema "Dent":

Per fer-ho vam entrar a viquipèdia i vam triar un tema, un cop ens va sortir la pàgina on parlava sobre la dent, adalt a la dreta hi ha una sèrie de pestanyes. Una d'elles posava modifica, vam prèmer i tot seguit vam afegir la nova informació:






















Desprès hi havía una paraula que podia resultar una mica difícil i vam decidir enllaçar-la fent que quan piquessim amb el ratolí marxes cap a una altre pàgina on estaba explicada la paraula en concret:






















Per últim vam posar la referència de la pàgina web d'on havím extret la informació, per fer-ho vam anar a la barra d'adalt i on posa "més" es va desplegar un llistat i una paraula era referències al clicar només vam haver de posar l'enllaç de la pàgina web i ja estava tot fet!





















 La segona tasca que vam realitzar va ser aprendre a fer cites i referències amb el word. vam fer un seguit de cites diferents des de llibres fins a entrevistes. El resultat va ser el següent:






Per últim vam treballar l'editor d'imatges pickmonkey, on el últims minuts vam agafar una foto qualsevol i la vam anar editant. Va ser una gran experiència.
Aquí us deixo l'enllaç d'aquest editor:
http://www.picmonkey.com/

dimarts, 19 de novembre del 2013

Scoop.it i twitter

A classe de GTIC hem treball amb dos eines, són utilitzades diàriament arreu del món. Aquestes eines són el Scoop.it i el twitter.

Scoop.it és un sistema que ens permet compartir el contingut que trobem o ens sembli útil a la xarxa. El terme que s'empra per definir aquesta activitat és el de “curació de continguts”. Prové de l'anglès, “content curation”, i si ho apliquem al món d'Internet i els mitjans socials consisteix en el procés de filtrar, agrupar i compartir tota la informació sobre un tema.

Informació extreta del blog El camí cap a l'educació-María torralbo

Al entrar a scoop.it primer vaig haver d'enregistrar-me, un cop dins buscar un tema que t'agradi, en el meu cas la psicomotricitat a educació infantil, i et surten tots els articles o notícies sobre el tema escollit, un cop fet això els que més t'agraden els pots contestar.

El twitterTwitter és un servei de microblogging que permet els seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters per mitjà del mateix web de Twitter, SMS, missatgeria instantània. Aquestes actualitzacions es mostren a la pàgina de perfil de l'usuari, i són també enviades de forma immediata a altres usuaris que han triat l'opció de rebre-les. L'usuari original pot restringir el seguiment d'aquests missatges només per part dels membres del seu cercle d'amics, o permetre el seu accés a tots els usuaris, que és l'opció per defecte.

Informació extreta de Viquipèdia

Per posar el scoop.it i el twitter al meu blog vaig haver de buscar un gadget d'imatge i omplir tots els paràmetres com es mostra a continuació:

                                                                      

dijous, 14 de novembre del 2013

Netvibes i marcadors de Google Chrome

Netvibes, un servei web que actua com un escriptori virtual personalitzat i que permet la ràpida configuració d’una pàgina d’inici que contingui Feeds Favorits, notes de text, informació meteorològica, de borsa...

 Per crear un compte s’ha d’entrar a la pàgina web Netvibes i enregistrar-te. Un cop registrat, has d’organitzat el teu escriptori amb les widgets que amb més freqüència visites, podent així accedir-hi d'una forma molt més fàcil i ràpida. Per afegir les widgets que no sortien suggerides al menú Netvibes, has d’entrar a la pàgina web que t'interessa seleccionar i copiar la seva font RSS. Un cop fet, enganxar-la al menú Netvibes i afegir-la al teu escriptori personalitzat.

 Per saber com s'havia de fer el Netvibes he hagut de veure un tutorial de youtube:





 Una altra manera de tenir una bona organització del teu escriptori és crear marcadors al Google Chrome i organitzar-los per carpetes.
Per saber com funcionaven i com es creaven els marcadors de Google Chrome vaig veure aquest tutorial de Youtube:


dissabte, 9 de novembre del 2013

Música i plàstica

El dimarts a plàstica vam continuar treballant amb el color, aquest cop però amb ceres i llapis de fusta. Havíem de barrejar colors fins trobar els de la nostra flor i desprès pintar-la. Amb les ceres ha estat una activitat dinàmica i bonica, en canvi amb els llapis al ser més difícil barrejar els colors no ha agradat a quasi bé ningú.

A música hem fet balls, un company de classe a portat una llista de cançons infantils, adolescents i de relaxació. Hem ballat de tot! fins i tot una sardana que ens ha ensenyat el mestre. Ha estat una activitat molt dinàmica i en la que tots em gaudit perquè quasi ningú ha parat de ballar des de "el bugui bugui" fins "el flow de leader".

Aquí us deixo una imatge del Salva, la Maria i jo!


Wikispaces

El darrer dia a GTIC vam treballar sobre les wikispaces, com crear un compte, crear una wiki en grup i finalment compartir-la amb els companys del teu grup. Abans de res s'ha de explicar que és una wikiSpaces.

WikiSpaces és un lloc per hostatjar gratuïtament wikis. Els usuaris poden crear les seves pròpies wikis fàcilment. Els wikis gratuïts estan finançats a través de la inserció de discrets anuncis de text. (Extret de viquipèdia (http://ca.wikipedia.org/wiki/Wikispaces).

Desprès d'haver-ho explicat, parlare sobre el tema escollit per la nostra wiki. El tema escollit va ser el nadal, dintre d'aquest vam posar petits subtemes com manualitats a fer, el menjar de nadal, les cançons que es canten, els poemes que es reciten, etc. Va estar fàcil poder aconseguir el nostre repte, crear una wiki conjuntament.

Aquí us deixo la nostre wiki.



















A continuació us adjunto un vídeo que explica molt be com crear-ne una pas a pas.

dilluns, 4 de novembre del 2013

Treballem color!

Les dos darreres classes d'educació visual i plàstica vam treballar amb el color. Específicament amb pintures primàries: magenta, blau cian i groc, afengin't-li el blanc i negre.

Totes dues activitats van ser molt divertides ja que vam experimentar un nou succes com és treure molts matissos de 5 colors. La primera escollint un color i treure tot barrejant els colors els diferents matissos d'aquest. La segona va ser a partir d'una flor portada a classe trobar els colors d'aquesta.

Materials:




El resultat de la barreja de colors i obtenció dels matisos roses i liles:




















                                                                                           
A continuació us deixo un vídeo:



La idea de posar aquest video aquí ha estat extreta del blog del Salvador Rojo Ballesteros

dimarts, 29 d’octubre del 2013

Google Sites

Ahir a classe de GTIC, ens van ensenyar com dur a terme un Google Sites.

Google Sites és una aplicació en línia que permet crear un lloc web o una intranet i permet compartir informació amb facilitat per veure-la i editar-la per un grup reduït de col·laboradors o amb tota la seva organització, o amb tothom. També hi pots incloure gadgets. (Text extret de viquipèdia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Google_Sites)

Desprès de saber que era, vam haver de començar a fer un en grups de 4, tot començant per escollir un tema. El meu grup per exemple vam escollir "L'Educació artística", un lloc on publicarem tot tipus de manualitats per nens de 0-12 anys.
A continuació us adjunto l'enllaç per si el voleu visitar:

I aqui un vídeo explicant com crear un Google Sites:


Prezi Vs Power point

L'últim dia a classe el mestre ens va ensenyar una nova eina que permet compartir amb els demès el treball fet, el Prezi.
En comptes d'haver-hi diapositives com en el Power point, hi ha un espai en blanc que és pot anar omplint o be amb imatges o amb quadres de text. Així com el Power point té sons i efectes el Prezi no en té.
En el Prezi és important centrar-se en una imatge i en la metàfora que pot suposar.

Després d'haver-nos ensenyat això la feina va ser fer un Prezi sobre els animals i que estigues en forma de metàfora, a continuació us deixo el meu:




Usos educatius del blog

El dia 21/10/2013 a classe de GTIC vam fer una posada en comú del llibre "Usos educatius dels blogs", a partir del qual vam extreure les possibles preguntes que sortiran al examen.
Les principals idees que vaig treure van ser:

  • Definició de Blogroll: Són bàsicament les eines que s'utilitzen al Blog.
  • Concepte de Web 2.0
  • Les avantatges que suposa tenir el Blog on-line

A continuació us deixo la portada del llibre per si us interessa



La segona part de la classe va consistir en entrar en blogs que havien guanyat premis o que eren de l'àrea d'educació infantil per desprès analitzar el que més ens havia agradat. Al final però vam haver de resoldre si un nen de 3 anys pot fer un blog, la resposta va ser sorprenen ja que va ser que si. A continuació l'enllaç que ho demostra:


dimecres, 23 d’octubre del 2013

Power point

El dia 14/10/2013 a classe de GTIC vam veure les diferents presentacions de power point que poden haver.
Aquestes poden ser d’ús tradicional i creatiu. Per exemple per començar la classe estaria bé posar un power point per captar la atenció, al llibre vídeo y educación del Joan Ferrés hi ha un fragment que ho explica molt bé. 

"la funció motivadora del vídeo a l’escola, fent referència a les capacitats que té el llenguatge audiovisual com a transmissor d'emocions i com aquestes poden motivar grups de persones vers unes actituds concretes. Un joc suggerent d’imatges i músiques triades amb una finalitat concreta i muntades amb PowerPoint a manera de seqüència té les mateixes capacitats comunicatives que un fragment de vídeo. En aquest punt seria el professor el qui construiria aquesta seqüència a fi d’iniciar una classe per treballar, per exemple: l’anorèxia i la bulímia en una sessió de tutoria. 


També podria el Professor encarregar a alumnes de secundària cercar les imatges, el sons i crear el Power Point als propis alumnes. En el primer cas l’aprenentatge es donaria en el moment del debat a classe i en segon cas l’aprenentatge també es produiria en el moment de la creació."


Un segon parràgraf fent referència a l'interecció amb els nens i com treballar el vocabulari utilitzant colors seria el següent:


"La interacció amb el grup classe ens dóna peu a un grup de propostes interessants, 

com ara la de crear una sèrie de diapositives amb preguntes i enllaços a diapositives amb les respostes correctes fer una sessió de repàs d’un tema o de coneixements previs diferent i molt motivadora, talment com si es tractés d’un joc realitzat pel conjunt de la classe. En aquests cas les possibilitats d’interactivitat del propi programa acompanyen a la interacció amb el grup classe. "

A classe per exemple vam utilitzar un power point que servia per passar d'una impressora aburrida a una de més divertida i imaginària, era un power point transmisiu i també va servir per reforçar el que diu o expliques a classe.


Un altre tipus de power point també estaria dins de l'interacció ja que dins del power point podem posar els "gazapos" i proposar als alumnes que el trobin, aquesta és una manera de que els alumnes aprenguin d'una forma diferent. Per acabar l'activitat podem obrir una nova diapositiva amb els continguts correctes o un efecte sonor. Per exemple un esquema amb algun terme equivocat.

dilluns, 21 d’octubre del 2013

Els RSS

Avui a classe de GTIC hem treballat els RSS és una família de formats de canals web XML utilitzat per a publicar continguts actualitzats sovint com ara llocs de notícies, weblogs o podcasts, i per mitjà del qual es pot compartir la informació i usar-la en altres llocs web o programes. És en essència una sindicació de continguts.
Extret de Viqupèdia

En definitiu és una bona eina per visitar d'una manera ràpida pàgines que ens siguin d'interès. Així que un cop he sabut que eren i la seva utilitat he decidit posar un al meu blog per tot aquell que el vulgui visitar de forma immediata i sense cap dificultat.

Per fer-ho primer he anat a "Disseny", tot seguit he picat sobre "Afegir gadget" i per últim he seleccionat el que posa "Feed". Quan s'ha obert la finestra he posat l'URL del meu blog i li he donat a desar organització.




diumenge, 20 d’octubre del 2013

Les llicències Creative Commons, el programari lliure i el programari privatiu

Avui a classe de GTIC hem treballat les llicències Creative Commons, engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic.
L'objectiu de Creative Commons és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades, ajudant així a reduir les barreres legals de la creativitat mitjançant la nova legislació i les noves tecnologies. Creative Commons proporciona llicències als creadors/autors per tal que estableixin els termes amb els quals volen compartir les seves obres en el medi digital.

Un cop explicades em decidit posar-ne una al nostre blog. Per fer-ho abans de tot he hagut de crear una lliciència entrant a la pàgina oficial. Un cop creada per inserir-la al blog he seguit els següents passos:

  • Disseny
  • Afegir un Gadget
  • Gadget HTML/JavaScript

En aquest gadget he hagut d'inserir el codi de la meva llicència i per acabar donar-li a desar.

Per altra banda però trobem pàgines que encara que tenen llicències Creative Commons es pot extreure informació d'elles, descarregar imatges  com el portal Flickr o fins i tot  difondre, descarregar o modificar música com per exemple a la pàgina web Jamendo.





A la mateixa classe tambè vam parlar sobre el programari lliure que és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets.
En canvi el programari privatiu és el progarmari amb restriccions d’us, modificació i no es pot copiar ni redistribuir versins modificades o no modificades. El codi font no esta disponible al usuari.
Informació extreta de Viquipèdia

Aquí us deixo penjat un vídeo que tracte sobre aquest tema i que ha estat extret de http://www.edu3.cat :


dimecres, 16 d’octubre del 2013

'Vídeo y educación'

El passat dia 7/10/2013 a classe de GTIC vam resumir els capítols del llibre 'Video y educación' l'autor del qual és Joan Ferrés. Vam resumir tres capítols: Un nuevo hombre, un modo de conocer i un nuevo lenguaje dels quals vam extreure informació molt interessant.

El nou home és aquell que pensa amb l'hemisferi esquerre justament amb el contrari amb el que es pensava fins el moment. Aquest hemisferia és l'encarregat de controlar la part dreta del cos i és l'hemisferi intel·lectual. En canvi el dret controla la part esquerrra del cos i serveix per controlar emocions.

Avui dia ens deixem guiar més per les emocions del nostre cos que no per ho que ens diu la ment i per tant utilitzem més l'hemisferi dret que no l'esquerre.

En un nuevo modo de conocer vam extreure que és qualsevol extensió de la tecnologia.

Per conèixer, alhora de llegir un text hem de reconèixer caràcters i paraules així com també fer anàlisi gramatical i lógic, es desenvolupa el temps i fem una operació analítica, racional, precisa. En canvi per mirar una fot fem una operació global, sintètica, primària.

El llenguatje audiovisual és aquell que comunica idees a través de les emocions i aquest abasta les videolliçons i els videos motivadors.

Les videolliçons són vídeos que són més eficaços a l'hora de treballar individualment ja que si el poses en grup pot provocar l'avorriment de tota la classe i que els alumnes no prenguin atenció al vídeo.

Els vídeos motivadors en canvi són aquells que és visiona de forma col·lectiva ja que a part de transmetre informació necessària per aprendre ho fa d'una manera encisadora a través de les imatges, la música...

Per acabar aqui deixo penjat el llibre 'vídeo y educación'.

diumenge, 6 d’octubre del 2013

Creació d'un video

L'ultim dia a classe de GTIC ens van ensenyar com crear un video, pujar-ho al youtube i tot seguit editar-lo.
Vam decidir representar la caputxeta vermella per la creació del nostre video, el vam pujar i editar tot posan't-li cortinetes, retallan't algunes escenes que no eren bones, posan't títol i finalment una musica adequada per a cada escena. A continuació posaré el video tal i com a quedat. Desprès d'haver publicat el video al yotube (http://www.youtube.com/watch?v=u3sjbT-Vp_A) vaig anar on posa comparteix i tot seguit on posa insereix, desprès vaig copiar el codi embed per finalment inserir el video al meu blog.

dimarts, 1 d’octubre del 2013

Primera partitura de música

Avui a classe de música he creat la primera partitura, s'ha de dir que jo de música no en tenía molta idea i que amb el programa noteflight m'ha semblat molt fàcil crear partitures. A continucació us deixo la partitura de la canço Frere Jaques la qual conté una varietat de instruments, des de flauta fins bateria.

dimecres, 25 de setembre del 2013

Què és la webquest?

Una webquest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Generalment, es tracta d'una pàgina que proposa als participants una història suggeridora per tal que aconsegueixin una sèrie d'informacions en unes pàgines d'Internet concretes, extraient les seves conclusions a partir del treball cooperatiu. Els objectius són combinar els continguts curriculars amb l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació a l'aula, en un aprenentatge de descobriment guiat. També es podria dir que és una unitat didàctica que planteja als alumnes una feina o resolució d'un problema interessant i motivador i un procés de treball col·laboratiu basat principalment en recursos existents a Internet.
 Aquest text a sigut extret de viquipèdia (http://ca.wikipedia.org/wiki/Webquest) així com el video insertat en aquesta entrada és de la pàgina edu356.cat

  Edu3.cat


Per poder inserir aquest vídeo al blog, vaig entrar al enllaç proporcionat pel professor (http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=47278),desprès vaig clicar on posaba 'embedir' i va apareixer un codi que es el que s'ha de copiar i enganxar a l'etrada del blog a la part HTML. finalment es canviaràm les mides per tal de que el video quedi bé al blog.

Google drive

El passat dilluns a classe de GTIC ens van ensenyar com utilitzar el Google drive, una eina que permet desar,editar,comentar i publicar documents on-line en grup o de manera privada sense necessitat de quedar a l'hora de realitzar-lo. Drive apota funcions similars a drpobox ja que permet guardar tot tipus de documents
A continuació possaré els enllaços dels documents del treball: Word, Presentació i formulari.





Per inserir el document de text a l'entrada de blog, vaig anar al mateix document on em de clicar a 'fitxer', després hem d'anar on posa 'publicar al web'. un cop fet això copiarem el codi que hi ha on posa 'insereix el codi' a l'entrada del blog i finalment l'inserirem on posa HTML. Si veiem que la mida es molt gran les canviarem per unes mesures adequades com són 500x500 i ja haurém publicat la activitat.




Per publicar aquesta presentació es seguiràn els mateixos passos pero amb la diferència que les mesures de la presentació es podran canviar directament abans de copiar el codi a l'entrada, les mesures seràn les mateixes ja que estem parlant d'unes mesures estandars.




Per publicar el formulari em de clicar on posa 'fitxer', després on posa 'insereix', tot seguit s'obrirà una pestanya on sortirà el codi HTML que haurem d'inserir a l'entrada. També sortiràn les mesures que les haurem de modificar, unes bones mesures aquest cop seràn de 400x300.

dimecres, 18 de setembre del 2013

Primer contacte amb el blog

Hola, em dic Andrea i sóc estudiant de 1er any d'educació infantil de l'Universitat Blanquerna.
 Avui a classe de GTIC hem tingut el primer contacte amb el blog, hem hagut de crear-ne un on publicaré tot o que farem a aquestes classes. L'objectiu d'aquest blog es utilizar-lo de forma correcte i que serveixi de guía per tot aquell que ho volgui llegir. El visitaré amb freqüència per tal de tenir-lo al dia i poder contestar a posibles comentaris. Aquí comença el meu camí com educadora d'infants.